Лого на Елангкомпресор
Сите Категории

Мешалка на воздухот

Дома » Производи » Мешалка на воздухот

  • https://hongxinairmotor.com/img/hxibctc-ton-barrel-frame-moving-type-air-lift-mixer.jpg
  • HXIBCTC Тон барел Рамка Тип на движење Тип на воздух Миксер Миксер сликички

HXIBCTC Тон за барел Рамка за движење Тип на воздушен лифт миксер

Контактирајте неПреземи

Опис: 

· Модел:HXIBCTC

· Име:Барел од тони Рамка што се движи Тип Воздух Лифтер миксер

· Применливо за буриња IBC (Големина на барел на IBC: L1210*D1010*H1 150мм), mixing, мешање, реакција, анти-врнежи и други разновидни прилики.

· Оваа машина усвојува двоцилиндрично пневматско кревање, кои можат слободно да се прилагодат, подигнат и спуштен, а исто така може да се користи за конвенционални долги палети.

· Висината на кревање е оддалечена 1200мм од земјата, а барелот IBC може точно да се смести во рамката.

 · Дизајнот на сечилото лесно може да помине низ цевката IBC со дијаметар од 140mm. По завртувањето, сечилото се отвора за да се постигне ефект на мешање, а сечилото се затвора кога ќе се запре.

Главни карактеристики:
1. Пневматскиот миксер може да се регулира чекор по чекор.

Пневматскиот миксер може да се сврти во насока напред.

Работната средина на пневматскиот миксер не е под влијание на вибрациите, висока температура, електромагнетни, радијација, итн.

4.Пневматскиот мотор споен со пневматска мешалка има функција за заштита од преоптоварување и нема да работи дефект поради преоптоварување.

5.Пневматскиот миксер има голем почетен момент и може да се стартува директно со оптоварување. Почетокот и запирањето се брзи, и може да се стартува со оптоварување. Тоа нема да влијае на употребата на преоптоварени машини за горење како електрични миксери.

6. Пневматскиот миксер е лесен за ракување и одржување.

Апликација:
Пневматските мешалки главно се користат во индустрии со барања за заштита од експлозија, како што се нафтата, хемиски, paint, боја, обработка на дрво, храна, дневно хемиско и друго запаливо, експлозивни, прашина, тежок товар, влажни и други работни места.

Белешки:

Одржувањето и проверката на миксерот има големо влијание врз работниот век и перформансите. Со цел целосно да се изврши изведбата, мора да се користи чист и сув компримиран воздух. 'Рѓата и влагата во цевководи во компресорот за воздух мора да се филтрираат и отстранат пред употреба. Инсталирајте филтри или подобри тројки. Ве молиме, користете го под опсегот на воздушен притисок од 5-8 кг / см2. Ако високиот притисок го надминува овој опсег на притисок, тоа ќе предизвика дефект. Ако притисокот е недоволен, претставата нема да може да се изврши. Со цел да се задржат стабилни перформанси, мора да се снабдува пневматски. Масло за алати, недоволно снабдување со масло ќе предизвика загревање на алатот, предизвикувајќи абење, недоволна моќност, деградација на перформансите, итн., во голема мера влијае на животот на алатката.


Податоци за работењето

 

Модел

Стапка на монитор

(HP)

Моќност

(kW)

Брзина без оптоварување(Р.П.М)

Стандард за сечила

Дијаметар на мешање на вратило (мм)

Применлив вискозитет

(CPS)

Димензии (мм)

Тежина

(килограм)

Капацитет на мешање

Големина на барел на IBC(мм)

HXIBCTC-P6

3/4

0.56

1400

Трефолија превиткува

16"×2 Компјутер

20×1000

15000

L1260×W1380×H1700

116.2

1000Л

L1210×Б1010×H1150

HXIBCTC-P7

1.5

1.13

720

Трефолија превиткува

16"×2 Компјутер

20×1000

25000

L1260×W1380×H1760

126.7

HXIBCTC-V6

4

3

3000

Трефолија превиткува

16"×2 Компјутер

20×1000

10000

L1260×W1380×H1670

119.8

HXIBCTC-V8

5.25

3.9

2500

Трефолија превиткува

16"×2 Компјутер

20×1000

20000

L1260×W1380×H1705

122.9


Контактирајте не