Лого на Елангкомпресор
Сите Категории

Мешалка на воздухот

Дома » Производи » Мешалка на воздухот

 • https://hongxinairmotor.com/img/hxtb-fixed-type-pneumatic-mixer.jpg
 • https://hongxinairmotor.com/upfile/2019/09/29/20190929095954_330.jpg
 • https://hongxinairmotor.com/upfile/2019/09/29/20190929100006_233.jpg
 • https://hongxinairmotor.com/upfile/2019/09/29/20190929100016_375.jpg
 • https://hongxinairmotor.com/upfile/2019/09/29/20190929100025_301.jpg
 • https://hongxinairmotor.com/upfile/2019/09/29/20190929100036_370.jpg
 • https://hongxinairmotor.com/upfile/2019/09/29/20190929100049_133.jpg
 • https://hongxinairmotor.com/upfile/2019/09/29/20190929100101_929.jpg
 • Сликички на HXTB со фиксен тип Пневматски миксер
 • Сликички на HXTB со фиксен тип Пневматски миксер
 • Сликички на HXTB со фиксен тип Пневматски миксер
 • Сликички на HXTB со фиксен тип Пневматски миксер
 • Сликички на HXTB со фиксен тип Пневматски миксер
 • Сликички на HXTB со фиксен тип Пневматски миксер
 • Сликички на HXTB со фиксен тип Пневматски миксер
 • Сликички на HXTB со фиксен тип Пневматски миксер

Пневматски миксер со фиксен тип HXTB

Контактирајте неПреземи

Опис 

·Применливо за 20- 50л буриња со боја, мастило, мешање на козметика и други хемиски течни материјали, мешање и дисперзија.

· Пневматското кревање слободно ја прилагодува висината, ја подобрува ефикасноста на работата за мешање, и го намалува интензитетот на трудот.

· Стандардна висина на кревање: По кревањето, работното коло е оддалечено 500мм од земјата (може да се прилагоди според барањата на барелот на клиентот).

Главни карактеристики:
1. Пневматскиот миксер може да се регулира чекор по чекор.

Пневматскиот миксер може да се сврти во насока напред.

Работната средина на пневматскиот миксер не е под влијание на вибрациите, висока температура, електромагнетни, радијација, итн.

4.Пневматскиот мотор споен со пневматска мешалка има функција за заштита од преоптоварување и нема да работи дефект поради преоптоварување.

5.Пневматскиот миксер има голем почетен момент и може да се стартува директно со оптоварување. Почетокот и запирањето се брзи, и може да се стартува со оптоварување. Тоа нема да влијае на употребата на преоптоварени машини за горење како електрични миксери.

6. Пневматскиот миксер е лесен за ракување и одржување.

Апликација:
Пневматските мешалки главно се користат во индустрии со барања за заштита од експлозија, како што се нафтата, хемиски, paint, боја, обработка на дрво, храна, дневно хемиско и друго запаливо, експлозивни, прашина, тежок товар, влажни и други работни места.

Белешки:

Одржувањето и проверката на миксерот има големо влијание врз работниот век и перформансите. Со цел целосно да се изврши изведбата, мора да се користи чист и сув компримиран воздух. 'Рѓата и влагата во цевководи во компресорот за воздух мора да се филтрираат и отстранат пред употреба. Инсталирајте филтри или подобри тројки. Ве молиме, користете го под опсегот на воздушен притисок од 5-8 кг / см2. Ако високиот притисок го надминува овој опсег на притисок, тоа ќе предизвика дефект. Ако притисокот е недоволен, претставата нема да може да се изврши. Со цел да се задржат стабилни перформанси, мора да се снабдува пневматски. Масло за алати, недоволно снабдување со масло ќе предизвика загревање на алатот, предизвикувајќи абење, недоволна моќност, деградација на перформансите, итн., во голема мера влијае на животот на алатката.


 

Модел

Стапка на монитор

(HP)

Моќност

(kW)

Брзина без оптоварување(Р.П.М)

Стандард за сечила

Дијаметар на мешање на вратило (мм)

Применлив вискозитет

(CPS)

Димензии (мм)

Тежина

(килограм)

Капацитет на мешање

HXTB-P2

1/6

0.125

2200

Трефолиј тип

 5"×1 компјутер

12×500

2000

L630×W400×H820

38.1

20L-50L

HXTB-P4

1/3

0.25

1800

Трефолиј тип

6"×1 компјутер

16×500

5000

L630×W400×H855

39.5

HXTB-P6

3/4

0.56

1400

Трефолиј тип

6"×1 компјутер

16×500

15000

L630×W400×H880

42.2

HXTB-V2

0.93

0.68

3000

Трефолиј тип

5"×1 компјутер

12×500

2000

L630×W400×H785

39.8

HXTB-V4

1.71

1.3

3000

Трефолиј тип

6"×1 компјутер

16×500

5000

L630×W400×H800

40.9

HXTB-V6

4

3

3000

Трефолиј тип

6"×1 компјутер

16×500

10000

L630×W400×H835

45.8


Контактирајте не