Лого на Елангкомпресор
Сите Категории

Мешалка на воздухот

Дома » Производи » Мешалка на воздухот

 • https://hongxinairmotor.com/img/hxud-fixed-frame-lift-air-mixer.jpg
 • https://hongxinairmotor.com/upfile/2019/09/29/20190929102213_110.jpg
 • https://hongxinairmotor.com/upfile/2019/09/29/20190929102225_781.jpg
 • https://hongxinairmotor.com/upfile/2019/09/29/20190929102239_416.jpg
 • https://hongxinairmotor.com/upfile/2019/09/29/20190929102249_367.jpg
 • https://hongxinairmotor.com/upfile/2019/09/29/20190929102301_240.jpg
 • https://hongxinairmotor.com/upfile/2019/09/29/20190929102310_437.jpg
 • https://hongxinairmotor.com/upfile/2019/09/29/20190929102322_222.jpg
 • https://hongxinairmotor.com/upfile/2019/09/29/20190929102346_656.jpg
 • Сликички на HXUD со фиксна рамка за подигање на воздух Миксер
 • Сликички на HXUD со фиксна рамка за подигање на воздух Миксер
 • Сликички на HXUD со фиксна рамка за подигање на воздух Миксер
 • Сликички на HXUD со фиксна рамка за подигање на воздух Миксер
 • Сликички на HXUD со фиксна рамка за подигање на воздух Миксер
 • Сликички на HXUD со фиксна рамка за подигање на воздух Миксер
 • Сликички на HXUD со фиксна рамка за подигање на воздух Миксер
 • Сликички на HXUD со фиксна рамка за подигање на воздух Миксер
 • Сликички на HXUD со фиксна рамка за подигање на воздух Миксер

Миксер за воздух со фиксна рамка HXUD

Контактирајте неПреземи

· Тип на моќност: со компримиран воздух

· Работен притисок: 0.1~ 0,6Mpa

· Капацитет на мешање: 20-100л буриња со боја, мастило, се мешаат лепак и други хемиски течни атеријали, измешани и дисперзирани.

· Пневматското кревање слободно ја прилагодува висината, ја подобрува ефикасноста на работата за мешање, и го намалува интензитетот на трудот.

· Стандардна висина на кревање: 750мм од земјата по подигнувањето (може да се прилагоди според барањата на барелот на клиентот)

Главни карактеристики:
1. Пневматскиот миксер може да се регулира чекор по чекор.

2. Пневматскиот миксер може да се сврти во насока напред.

3. Работната средина на пневматскиот миксер не е под влијание на вибрациите, висока температура, електромагнетни, радијација, итн.

4. Пневматскиот мотор споен со пневматска мешалка има функција за заштита од преоптоварување и нема да работи дефект поради преоптоварување.

5.Пневматскиот миксер има голем почетен момент и може да се стартува директно со оптоварување. Почетокот и запирањето се брзи, и може да се стартува со оптоварување. Тоа нема да влијае на употребата на преоптоварени машини за горење како електрични миксери.

6. Пневматскиот миксер е лесен за ракување и одржување.

Апликација:
Пневматски мешалки главно се користат во индустрии со побарувања од експлозија, како што се нафтата, хемиски, paint, боја, обработка на дрво, храна, дневно хемиско и друго запаливо, експлозивни, прашина, тежок товар, влажни и други работни места.

Белешки:

Одржувањето и проверката на миксерот има големо влијание врз работниот век и перформансите. Со цел целосно да се изврши изведбата, мора да се користи чист и сув компримиран воздух. 'Рѓата и влагата во цевководи во компресорот за воздух мора да се филтрираат и отстранат пред употреба. Инсталирајте филтри или подобри тројки. Ве молиме, користете го под опсегот на воздушен притисок од 5-8 кг / см2. Ако високиот притисок го надминува овој опсег на притисок, тоа ќе предизвика дефект. Ако притисокот е недоволен, претставата нема да може да се изврши. Со цел да се задржат стабилни перформанси, мора да се снабдува пневматски. Масло за алати, недоволно снабдување со масло ќе предизвика загревање на алатот, предизвикувајќи абење, недоволна моќност, деградација на перформансите, итн., во голема мера влијае на животот на алатката.

 


Податоци за работењето

Модел

Стапка на монитор

(HP)

Моќност

(kW)

Брзина без оптоварување(Р.П.М)

Стандард за сечила

Дијаметар на мешање на вратило (мм)

Висина на кревање

(мм)

Применлив вискозитет

(CPS)

Димензии (мм)

Карактеристики

HXUD-P2

1/6

0.125

2200

А-5 ”*1 компјутер

16*800

720

Во рамките 2000

L970×W720×H1010

Карактеристики на клипот на воздушниот мотор:

голем вртежен момент,

Ниска потрошувачка на воздух,

лесно ракување

HXUD-P4

1/3

0.25

1800

А-6 ”*1 компјутер

16*800

720

Во рамките 5000

L970×W720×H1030

HXUD-P6

3/4

0.56

1400

А-8 ”*1 компјутер

20*800

720

Во рамките 15000

L970×W720×H1070

HXUD-V2

0.93

0.68

3000

А-5 ”*1 компјутер

16*800

720

Во рамките 2000

L970×W720×H970

Карактеристики на моторот на сечилото на воздухот:

Мала големина

мала тежина

голема брзина

висока моќност

лесно ракување

HXUD-V4

1.7

1.3

3000

А-6 ”*1 компјутер

16*800

720

Во рамките 5000

L970×W720×H990

HXUD-V6

4

3.0

3000

А-8 ”*1 компјутер

20*800

720

Во рамките 10000

L970×W720×H1030


Контактирајте не